Hop til indhold

Til lukket rundbordssamtale på Christiansborg

Semaphors direktør Tobias Fonsmark fik i juni måned mulighed for at give sine holdninger til kende i udvalget for Digitalisering og IT.

17. juli 2024

Det var til en lukket rundbordssamtale med særligt inviterede gæster, som talte bl.a. KL, Prosa, DI, Google og Forbrugerrådet Tænk. Emnet for samtalen var Chromebook sagen, servicedata og den fremtidige brug af BigTech.

Chromebook sagen blev startet af Jesper Graugaard for snart 5 år siden, da han indberettede Helsingør Kommunes brug af Chromebooks i folkeskolen, til Datatilsynet. I januar 2024 kom Datatilsynet endelig med deres afgørelse, der sagde, at folkeskoleloven ikke tillader, at kommunerne videregiver skoleelevers personoplysninger til Google.

Siden har der været panik i kommunerne, og mange organisationer og virksomheder har været ude og kommentere på sagen – også Semaphor. Vi mener, at kommunerne bør bruge open source løsninger, der bliver hostet i Danmark, så der er sikkerhed for, at elevernes data ikke havner hos BigTech i udlandet.

I denne video kan du høre, hvad Tobias fortalte udvalget for Digitalisering og IT samt de inviterede fra bl.a. Google og KL.


Det bør desuden nævnes, at KL og Google indgik en aftale om, at de ikke vil bruge skoleelevers data til at videreudvikle på deres produkter, dagen inden mødet på Christiansborg.